Türkiye'de 7 farklı şehirde Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümü bulunmaktadır, genelde üniversitelerde ziraat fakültesi içinde bulunmaktadır.
Bölümün öğrenim süresi en az 4 yıl kadar sürmektedir. Öğrencileri Sayısal puan türü ile üniversitelere dahil olmaktadır.Başarı sıralaması 2023 yılında 251.232 ile 285.937 gerçekleşmiştir.
En son güncellenen 2023 taban puanları 226.547 ile 240.417 arasında değişiyor.Girmenin en zor olduğu Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümü olan üç üniversite Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi olarak örneklenebilir.Puanları en düşük olanlar ise Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi kurumlarıdır.Bölümü en fazla kazanan öğrenciler Antalya, Ankara ve Erzurum şehirlerinde üniversite sınavına girmişlerdir.
Üniversitelerin bütün bölümlerinin son 5 yıldaki verilerine Neredeoku.com'da ulaşabilirsiniz.Türkiye'nin tüm Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümleriyle birlikte diğer bütün üniversite bölümlerine Neredeoku.com'da yer veriyoruz.Sistemimizdeki bütün veriler YÖK Atlas kaynağından alınarak derlenmiştir.Hem devlet üniversitelerinde hem de özel üniversitelerde bölüm olarak yer alır.
Ücretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleÜcretsiz
İnceleTarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümü 2024 öğrenci sıralaması nedir?
Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümünde 2024 yılı için öğrenci sıralaması 332.593 ile 563.308 arasında gerçekleşti.
Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümü 2024 taban puanı nedir?
Bölümde 2024 yılı için öğrenci puanları 227 ile 273 arasında gerçekleşti.
Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği bölümüne hangi şehirlerden öğrenciler yerleşmiştir?
Diyarbakır, Erzurum, Isparta, Adana, Konya şehirlerinde bölümün olduğu üniversiteler mevcuttur.