Tatilin bitmesiyle birlikte öğrenciler derslerine geri dönmüş oldular. Soğuk havaların hakimiyetini hala sürdürmesiyle birlikte çocukların beslenmeleri de önem arz etmektedir. Özellikle ilk öğün sayılan kahvaltının etkisi büyük, çocukların derslerde daha enerjik olmasına yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı kahvaltılarda ve ara öğünlerde süt gibi kalsiyum açısından yüksek değere sahip ürünler tüketilmelidir.

Süt neden bu kadar önemli?

Pandemi dolayısıyla evde olan öğrenciler hareketsiz kaldılar. Dolayısıyla bağışıklık sistemlerinin güçlenmesi ve hastalıklara karşı dirençli hale gelmesi için süt oldukça önemlidir. Gün içinde iki bardak süt içmek vücut direncini arttırarak bağışıklığı güçlendirecektir.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç'a göre; “Yeterli ve dengeli beslenebilmek için her besin grubunu tüketmeye ihtiyacımız var. Süt, et, tahıl, meyve, sebze, yağ ve şekerlerden oluşan besin grupları içinde yalnızca süt enerji oluşumunda etkili olan karbonhidrat, protein ve yağı bir arada içeriyor. Sütün enerji vermesinin yanı sıra bağışıklık sistemi açısından da önemi büyük. Mevsim değişimiyle birlikte bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında artma olurken, içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi bulunan sütün tüketimi, grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi hastalıkların önlenmesinde önemli rol oynuyor. Her gün düzenli olarak içilen iki bardak süt, aynı zamanda çocukların günlük mineral ihtiyacının tamamını karşılayabiliyor. Bu yüzden iyi beslenen çocukların okul başarısı yetersiz ve dengesiz beslenenlere göre daha yüksek oluyor”